Darwin’s Garden suggests an evolutionary planted landscape enclosed within the courtyard of the Manchester Museum. By introducing plant species that represent the major phases of plant evolution an informative entrance space to the museum is created. The timber supports that bear the earth of the solar-oriented angular plant beds (generated by the predicted movement of the sun over the site for the duration of the installation) also provide opportunities to linger in the space. Mossed areas serve as access routes and congregatory spaces. As well as being representative of the evolutionary phases, the plants were selected for their suitability for each solar zone, the courtyard setting and the surrounding Mancunian climate. Plants shall be locally sourced (moss to be cultivated from existing site) and following the installation will be offered to local schools, allotments and community groups, creating a lasting legacy.